Company Logo   Phone:  +36/20-3141357
Email: info@rodolikert.hu
 

 

 
Kertépítés - Tereprendezés
    
  - gépi és kézi földmunka
  - termőföldterítés
  - talajcsere,talajjavítás
  - térburkolatok építése
  - növénytelepítés
  - gyepszőnyeg telepítés
   
A kertépítés első lépése a tereprendezés. Érdemes kiadós tereprendezéssel kezdeni, hiszen ez lesz az egész kertünk alapja. Ekkor kell kialakítani a majdani kertünk talajszintjét, kivágni a nem kellő fákat, gyomtalanítani, trágyázni és elszállítatni az építkezésről esetleg megmaradt törmeléket. Ez után jön a térburkolatok kialakítása,
kocsibejáró, a járda és egyéb létesítmény. Javasolt 10 cm vastagságban termőföldet szétteríteni a kertben, a növényeink optimális fejlődése érdekében, és a művelet végén a megfelelő réteget kézi, vagy gépi módszerrel alaposan elegyengetni.
A kertépítés utolsó lépése a növényültetés és ezután már csak a  füvesítés van hátra.
Időjárástól függően körülbelül 15 nap alatt kel ki a fű.


Füvesítés

     
   - vetett fű és gyepszőnyeg
   - vegyszeres gyomirtás
   - tápanyag feltöltés
 
A füvesítés az egyik legtermészetesebb és legelőnyösebb talajápolási eljárás.
Minden kerttulajdonos szeretne ápolt pázsitot kertjében.
Ahhoz, hogy egészséges gyepfelületet kapjunk meghatározó a helyes fűmag kiválasztása, és az alkalmazott talaj minősége.

Gyepfelújítás - Gyepszellőztetés


A gyepfelújítás a kertfenntartási eljárások meghatározó része. Általában az elgyomosodott  vagy erősen igénybevett gyepek ismételt kultúr állapotba hozatalául alkalmazzuk. A gyepfelújítás egy vegyszeres kétszikű gyomirtással  kezdődik, amit egy intenzív mélyebb gyepszellőztetés követ, amely alkalmazásával eltávolítjuk a  talajfelszínén az elhalt növényi részekből kialakult gyepfilc réteget. Végül egy indító gyeptrágya és fűmagkeverék kijuttatására kerül sor a gyors és egészséges gyepképződés elérése érdekében.

Automata öntözőrendszer
     
   - őszi víztelenítés és tavaszi beüzemelés
   - meglévő öntözőrendszerek javítása, átalakítása
   - új rendszerek,tervezése és telepítése

Növényeink egészséges fejlődéséhez, növekedéséhez rendszeres öntözésre, csapadékpótlásra van szükség, amelyet a száraz, csapadék nélküli időszakokban az automata öntözőrendszer biztosíthat. Kevés embernek  van ideje a napi  feladatai után kézzel megöntözni a kertjét, nem is beszélve a nyaralás  alatti helyzetről. Az automata öntözőrendszerek a gondoktól mentes  öntözés  feladatát oldják meg mindazok számára, akiknek fontos a szép kert és nincs idejük vagy energiájuk erre a tevékenységre. Ezen felül lényeges szempont, hogy az öntözőrendszer kútról és ciszternáról is egyaránt működtethető és az éjszakára, ill. a hajnali órákra időzített alkalmazásával minimálisra csökkenthető a párolgási veszteség, ez által hamar megtérülnek a telepítés költségei.


Kerti tavak
     
   - építése
   - növényesítése
   - tisztítása, télisítése
   - világítás kiépítése
   - patakok építése
 
Általános tapasztalat, hogy egy kerti tavacska puszta léte szebbé, barátságosabbá teszi környezetünket. Különleges növényzetével, virágaival, élővilágával, a víz visszatükröződéseivel meghatározó szereplővé válik kertünk életében.
Egy átgondoltan kialakított kerti tó, vízesés vagy patakocska minden kert kiemelt dísze, mely sok örömöt okoz tulajdonosának.

     
 
© 2022 your company Rodoli Kert -autómata öntözőrendszer, kertitó, kerti tavak, füvesítés, gyepfelújítás, gyepszellőztetés, tereprendezés, földmunka, fű, kert, kertépítés,